Το Πήλιο ήταν από την αρχαιότητα ένας χώρος που έκρυβε μυστικά και φιλοξενούσε μυθικά όντα. Η πυκνή και πλούσια βλάστηση, η πανίδα, τα νερά δημιούργησαν με το πέρασμα των αιώνων αμέτρητες κοιλάδες μοναδικής ομορφιάς.

Είναι το βουνό, όπου έζησαν οι Κένταυροι, εδώ μεγάλωσε ο Αχιλλέας και ο Ιάσωνας, όπου ξεκίνησε το μυθικό του ταξίδι για την Κολχίδα, εδώ μαθήτευσε ο Ασκληπιός την Ιατρική και γεννήθηκε ο Αχιλλέας.

Η ομορφιά του συναρπάζει, με το νερό που ξεχύνεται και σχηματίζει μικρούς και μεγάλους καταρράκτες και με την φύση που γεννά τα απεριόριστα αγαθά της.

Μέσα από τη μυθολογική παράδοση, οι άνθρωποι που κατοίκησαν αυτό το βουνό, διατήρησαν και πλούτισαν τα έθιμα, τις τέχνες και την αισθητική τους για να προσθέσουν τις τελευταίες πινελιές σε αυτό το μοναδικό έργο της ελληνικής φύσης. Τα παραδοσιακά χωριά, χτισμένα με την ντόπια γκρίζα πέτρα, είναι φερμένα από μια άλλη, κρυστάλλινης καθαρότητας εποχή. Ειδικά η αρχιτεκτονική των χωριών του Πηλίου, με τα πυργόσπιτα , τις Βυζαντινές και Μεταβυζαντινές Εκκλησίες και Μονές, τα πέτρινα τοξοτά γεφύρια, τα καλντερίμια και μονοπάτια που συνδέουν το βουνό από άκρη σε άκρη, μαγεύει όσους το έχουν γνωρίσει.

Ποικιλόμορφες παραλίες, άλλοτε με αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά και άλλοτε βραχώδη με άγρια νερά.

Το Πήλιο στους πρόποδες του φιλοξενεί την πόλη του Βόλου, όπου συνδέεται μαζί της με μοναδικό τρόπο.

 

pel-oik1

pelio-kat1

Πράσινες Κατοικίες

pasin-mod

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

special-offers

Αναζήτηση ακινήτωνSearch for object ID or stringAdvance Search